Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ παρουσιάζει το νέο του βιβλίο: «Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ»Ο Γιώργος Κολέμπας, άνθρωπος όχι μόνο της θεωρίας αλλά κυρίως της πράξης, μετά από 45 χρόνια ενεργής συμμετοχής και δράσης στους χώρους της πολιτικής οικολογίας και των συνεργατικών εγχειρημάτων, εξέδωσε το τέταρτο βιβλίο του που αναφέρεται στα σύγχρονα αυτο-διαχειριζόμενα κοινοτικά εγχειρήματα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μέσα σε αυτή την κρίση που μαστίζει τη χώρα ίσως είναι ο καιρός να σταθούμε και να «δούμε» την πραγματικότητα και τους λόγους που μας έφεραν εδώ. Να σκεφτούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την πίεση (οικονομική, ψυχολογική κλπ.)και να διακρίνουμε στο μέλλον μια ζωή ουσιαστική, αληθινή και συντροφική. Η ιστορία του κοινοτισμού είναι γεμάτη παραδείγματα που έζησαν έτσι τη ζωή τους.
Σήμερα πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο βιώνουν συνεργασίες μέσα σε κοινωνικούς συνεταιρισμούς, μέσα σε οικολογικές αμεσοδημοκρατικές κοινότητες κ.α.
Σήμερα που οι πολιτικές ηγεσίες έχουν ξεπουλήσει τη χώρα και το λαό στους όποιους διεθνείς κερδοσκόπους, ήρθε η ώρα να καταλάβουμε την αξία της ζωής μας και να την πάρουμε στα χέρια μας χωρίς να περιμένουμε τους «σωτήρες». Ή όπως αποφάσισαν στην «Αίπεια Γη» (οικοκοινότητα Μεσσηνίας): «...διότι θέλουμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να συντελεστεί. Να ζήσουμε όπως θέλαμε να ζει όλη η ανθρωπότητα, να χτίσουμε αληθινές και τίμιες σχέσεις που θα βασίζονται στην αγάπη, την αλληλεγγύη και την αποδοχή του καθενός όπως είναι, στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών μας και μέσα από την ολιγάρκεια και την απλότητα θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό.-»
Ο Γιώργος Κολέμπας έρχεται στην Χαλκίδα όχι μόνο να παρουσιάσει το βιβλίο του αλλά και να «προκαλέσει» μια συζήτηση που θα βοηθήσει τις συνεργασίες μας να προχωρήσουν και τις επιθυμίες μας να πάρουν ελπίδα. ΚΥΡΙΑΚΗ   21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016   6.30μ.μ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ παρουσιάζει το νέο του βιβλίο:
«Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ»
-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗΣΚαι στο Facebook :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου