Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση -Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού στη Χαλκίδα-Κυριακή 22 Νοεμβρίου



Δημιουργούμε Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς & παίρνουμε τη Ζωή στα χέρια μας! Καλύπτουμε ολοκληρωμένα τις ανάγκες μας σε τροφή, υγεία, παιδεία, εργασία, ενέργεια, τεχνολογία, στέγαση, οικονομία.
Μέλη  του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας και φίλοι από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (Cooperativa Integral Catalana)  FairCoop  θα μας  παρουσιάσουν στη Χαλκίδα την Κυριακή 22 Νοέμβριου τα βήματα που έχουν γίνει στην Αθήνα και στην Ισπανία  σχετικά με τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού.

Στόχος της  παρουσίασης να ενημερώσει, να λύσει απορίες και να εμπνεύσει άτομα ,παραγωγούς, μεταποιητές, χειροτέχνες , ελεύθερους  επαγγελματίες, εγχειρήματα  και  συλλογικότητες  στην Χαλκίδα να ξεκινήσουν ανάλογη προσπάθεια.

Στην  παρουσίαση θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

- Τί είναι ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός;

- Ποια η φιλοσοφία του;

- Ποια τα πλεονεκτήματα για τα μέλη του;

- Ποιο το όραμα για το μέλλον;

- Σε ποιο στάδιο είναι η προσπάθεια σε Αθήνα & Ηράκλειο;

- Ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα στον Εύβοια;

Ο FairCoop είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος συνεταιρισμός, αυτο-οργανωμένος μέσα από το Διαδίκτυο ο οποίος παραμένει εκτός κρατικού-εθνικού ελέγχου.
Ο στόχος του είναι να κάνει τη μετάβαση σε ένα καινούριο κόσμο, να μειώσει τις οικονομικές και κοινωνικές αδικίες ανάμεσα στους ανθρώπους και την ίδια στιγμή, σταδιακά, να συνεισφέρει στο νέο παραγόμενο  οικονομικό πλούτο που θα είναι προσβάσιμος σε όλη την ανθρωπότητα σαν κοινό αγαθό.

Δημιουργούμε μια νέα οικονομία


Στόχος μας ένα παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ισοτιμία, στη δίκαιη και ηθική χρήση. 
Ειδικά  μετά τα πρόσφατα γεγονότα, έχουμε πλέον όλοι μας αντιληφθεί πόσο  εύθραυστο και καθοδηγούμενο είναι το υπάρχον οικονομικό μοντέλο που  βασίζεται σε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με γνώμονα το  συμφέρον των λίγων. Θέλοντας να αλλάξουμε αυτή τη μονόπλευρη σχέση που  επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας, στοχεύουμε σε  μία οικονομία που θα αντλεί τη δύναμή της από την κοινωνία και τις  σχέσεις που εμείς οι ίδιοι οικοδομούμε με εμπιστοσύνη και κοινή  προσπάθεια. Προς αυτή την οικονομία χρησιμοποιούμε ως όχημα ένα ψηφιακό  κρυπτο νόμισμα, το FairCoin.
Πρόκειται για ένα εργαλείο που σε  συνδιασμό με εναλλακτικά τοπικά νομίσματα και τράπεζες χρόνου μπορεί να  δημιουργήσει ένα νέο πιο δίκαιο οικονομικό σύστημα.



Ο FairCoop υποστηρίζει ότι η μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο νομισματικό σύστημα είναι το στοιχείο κλειδί.
Γι” αυτό το λόγο, προτάθηκε και το FairCoin ως το κρυπτονόμισμα πάνω στο οποίο βασίζει τις δράσεις αναδιανομής των πόρων του και το χτίσιμο ενός  νέου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Ο Faircoop συνεργάζεται με διάφορες τοπικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, για να χτιστούν Ολοκληρωμένοι Συνεταιρισμοί.

Για τον Faircoop, αυτό το νέο δίκτυο Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών, είναι μια σημαντική διαδικασία, που μπορεί να την στηρίξει, λόγω και της εμπειρίας πολλών μελών του, στον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας.
Στόχος , να δείξει στον κόσμο, πως μπορεί να ενωθεί , να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών και της Faircoop και με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά, την κουλτούρα και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας, να χτίσουν ένα δυνατό δίκτυο συνεταιρισμών στην Ελλάδα, που θα είναι καλά δικτυωμένοι μεταξύ τους, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόγραμμα

Κυριακή 22 Νοέμβρη  
Ώρα έναρξης 15.00

Στον Καθρέφτη , Σταμάτη 4, Χαλκίδα

Ομάδα Οικογιορτής Εύβοιας

 Καθρέφτης  Τεχνών & Ιδεών




1 σχόλιο:

  1. Βρε παιδιά ολα καλά, αλλά το χρήμα γιατί να μην καταργηθεί τελείως? Το πρόβλημα στην ουσία του είναι η ανταλλαγές ως οικονομική λειτουργία. Το ανταλλακτικό οικονομικό σύστημα όσο δίκαια και να το χρησιμοποιήσεις ενέχει κινδύνους όπως η ιδιωτεία και η μετατροπή των αξιών σε χρήμα, και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους όπως η διαφθορά εκ των έσω του συστήματος και η επιρροή του χρήματος στην ηθική και την νόηση.
    Αν θέλουμε αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες, τότε τι μας χρειάζεται το χρήμα?
    Οικονομία θα πει οίκος συν νομή. Είναι ο τρόπος που διανέμουμε αυτά που έχουμε ως κοινωνία. Αν θέλουμε λοιπόν να διανέμουμε δίκαια τα αγαθά μας (πνευματικά-υλικά) τότε πρέπει να τα διανέμουμε ανάλογα με τις ανθρώπινες ανάγκες.
    Το χρήμα οι ανταλλαγές και το εμπόριο είναι περιττά και επιζήμια διότι εξυπηρετούν την ιδιωτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή