Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας συμμετέχει στην 5η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας



Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια διαδικτυακή κοινότητα η οποία προωθεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα και αναγνωρίζει την αξία που ο καθένας μπορεί να προσφέρει. Π.χ. μία ώρα εκμάθησης Αγγλικών μπορεί να ανταλλαχθεί με μία ώρα καθαρίσματος ενός σπιτιού. Tα μέλη δεν χρησιμοποιούν χρηματικό κόστος αλλά το μέσο συναλλαγής είναι αποκλειστικά η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).                         
Η συμμετοχή στην Τράπεζα Χρόνου συμβάλλει στη δημιουργία σταθερών και συνεχών σχέσεων αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών. Παράλληλα, προωθεί την ενεργοποίηση για κοινωνική δικτύωση και στήριξη στους συνανθρώπους μας και προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα μέλη, ώστε να επανακτήσουν τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τους στόχους.

Αχρήματες συναλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων ως εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας
Αξιοποίηση ικανοτήτων προσφέροντας και λαμβάνοντας πολύτιμο χρόνο
Κοινωνική Δικτύωση με αμοιβαιότητα – αλληλεγγύη – εμπιστοσύνη
Για κάθε ώρα προσφοράς- μια ώρα βοήθειας

Γίνε και εσύ πρωταγωνιστής της μεγάλης προσπάθειας

Για κάθε ώρα προσφοράς σας, μπορείτε να λάβετε μια ώρα βοήθειας. Μοιραστείτε ό, τι σας αρέσει να κάνετε και γνωρίζετε καλά για να βοηθήσουμε τους άλλους και να επωφεληθείτε κι εσείς από το ευρύ φάσμα των δεξιοτήτων, των ταλέντων και των προϊόντων στο πλαίσιο της τοπικής κοινότητάς μας.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:22210-62965 Site: sinergia.ergkev.gr

 Στην  5η Πανευβοϊκή Γιορτή  Οικολογικής Γεωργίας και  Χειροτεχνίας η Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση, κατά την διάρκεια του 3ημέρου θα γίνονται αχρήματες ανταλλαγές προιόντων με ΤΕΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου